top of page

Breezo in the media


foto: Niko Lecluyse en Stefan Van der Cruysse

STARTER IN DE KIJKER: BREEZO GAAT VOOR VERSE LUCHT

KAREL CAMBIEN, 19 SEPTEMBER 2019

ROESELARE – Breezo is één van de (tien geselecteerde) start-up bedrijven die de komende dagen deelneemt aan de Knokse vastgoedbeurs Realty. Het veelbelovende bedrijf uit Roeselare profileert zich als ecologisch en vernieuwend. Start-up Breezo pakt uit met verse lucht.

“De kwaliteit van onze lucht is een almaar groter wordend probleem, en dat geldt niet alleen voor onze buitenlucht”, licht Stefan Van der Cruysse van Breezo toe. “Ook de lucht binnen onze gebouwen moet aangepakt worden, want binnen luchtvervuiling is vandaag één van de tien grootste ziektebronnen ter wereld. Weet je dat 30% van de nieuwe gebouwen structurele kwaliteitsproblemen heeft met betrekking tot de binnenlucht”, licht Stefan Van der Cruysse van Breezo toe.

De West-Vlaamse start-up ontwikkelde daarom een vernevelingstechniek waarmee het actieve organismen (synbiotica) meestuurt met luchtverversingssystemen. Dit zorgt voor een gezonde bio balans in de ruimten waar we leven, werken en slapen. “Ook voor kleinere ruimtes of kantoren zonder centraal systeem, hebben wij een stand-alone oplossing”, zegt Van der Cruysse. “Met onze bewezen technologie, hebben wij een impact op verschillende facetten van de binnenlucht, zoals allergenen, schimmels en vieze geurtjes.”

Read more here.


bottom of page